همه چیز دربارهی پارچهی فاستونی و راهنمای ست کردن آن در استایل مردانه
پارچهی فاستونی، یکی از محبوبترین پارچهها برای دوخت کت و شلوار مردانه در جهان است. شلوارهای فاستونی در ایران به شلوار پارچهای مردانه نیز شناخته میشوند. اگر دوست دارید بیشتر با انواع این پارچه و همینطور چند نکتهی جذاب برای ست کردن آن در استایلتان آشنا شوید، در ادامهی این مقاله همراه مجلهی دیجی استایل باشید.
پارچهی فاستونی چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
پارچهی فاستونی (Worsted Wool) نوعی پارچهی باکیفیت است که بیشتر برای دوخت کت و شلوار مردانه استفاده میشود. نام این پارچه از روی یک دهکدهی کوچک به نام ورستد در انگلستان برداشته شده است؛ این روستا در قرن دوازدهم مرکز تولید پارچههای پشمی بوده است.
در قرون وسطی، شیوههای متداول کشاورزی و دامداری در حال تغییر بود؛ زیرا نژادهای جدیدی از گوسفندان در انگلستان معرفی شده بود. این گوسفندان در مراتع پوشیده شده از علف پرورش داده میشدند؛ بنابراین پشمهای بلندی داشتند. در همین زمان، تعداد زیادی از بافندگان فلاندرز به انگلستان مهاجرت کردند و طولی نکشید که آنها تبدیل به بافندگان اصلی منطقهی ورستد شدند. بعد از مدتی، از پشم گوسفندها، پارچههای زیادی با عنوان Worsted تولید شد که محبوبیت زیادی هم در بین مردم پیدا کرد.
شاید خوب باشد بدانید که پارچههای فاستونی در واقع با پارچهی پشمی یکی نیستند و تفاوتهای مشخصی دارند. پارچههای فاستونی قویتر، صافتر، ظریفتر و بادوامتر هستند. پارچههای فاستونی، از آنجایی که ظرافت بیشتری دارند، از باد و باران بهتر جلوگیری میکنند؛ اما پارچههای پشمی منافذ زیادی دارند و به دلیل کرکی بودن، معمولا گرمتر هستند و شما را به نوعی عایقبندی میکنند. پارچههای پشمی معمولا صاف نیستند و حالت بافتنی شکلی دارند. همچنین باید بدانید که پارچههای فاستونی ویژگی برگشتپذیری دارند؛ یعنی تمایل دارند که فرم و شکل اصلی خود را حفظ کنند و چروک نشوند. به دلیل همین ویژگی، یک گزینهی عالی برای لباسهای مردانه هستند.
عدد سوپر در پارچههای فاستونی به چه معناست؟
اگر قبلا لباسی از جنس فاستونی خرید کرده باشید، حتما فروشنده دربارهی عدد سوپری که روی پارچه نوشته شده است تبلیغ کرده است. معمولا هرچهقدر این عدد بیشتر باشد، مبلغ بیشتری برای پارچه از شما دریافت میشود. شاید فکر کنید که هرچه این عدد بیشتر باشد، کیفیت پارچهای که خریداری میکنید هم بیشتر است؛ اما متاسفانه باید بگوییم که اینطور نیست!
تا قبل از قرن ۱۸، تاجران پشم بریتانیایی، کیفیت محصولات را با کلماتی مانند کم، متوسط، خوب، فوقالعاده و… توصیف میکردند. به همین دلیل، توصیفات آنها از پارچهها هیچوقت دقیق نبود. برای رفع این مشکل، تاجران پشم در شهر برادفور انگلستان تصمیم گرفتند نوعی سیستم برای تخمین کیفیت پارچهها تولید کنند؛ تصمیم بر این شد که کیفیت پشم را بر اساس اینکه یک ریسندهی ماهر پشم، از یک پوند پشم شانه شده، چند کلاف میتواند بریسد تخمین بزنند. یک کلاف در آن زمان به اندازهی یک رشته نخ به طول ۵۶۰ یارد بود. این سیستم شمارش نخ بعدها به نام سیستم برادفورد شناخته شد.
هرچهقدر قطر الیاف پشمی ریزتر و باریکتر باشد، میتوان تعداد کلافهای بیشتری از آن به دست آورد. در آن زمان از پشم معمولی ۴۴ کلاف به دست میآمد که به آن عنوان ۴۴s را میدادند. اگر پشم ظریفتر بود ۶۴ کلاف تولید میشد و به آن عنوان ۶۴s داده میشد. بهترین پشم آن زمان به ۸۰ کلاف میرسید. به همین ترتیب عدد سوپر به وجود آمد. هرچند که این ارزیابیها به طور ۱۰۰ درصد دقیق نبودند. در سالهای بعدتر با پیشرفت تکنولوژی این اعداد پیشرفتهتر شدند و یک لیست استاندارد برای این طبقهبندیها ایجاد شد.
امروزه، از طریق پرورش گوسفندان، میتوان الیاف پشمی حتی با قطر ۱۴ میکرون هم به دست آورد که این اعداد حتی در استانداردها هم وجود ندارد؛ به همین دلیل بسیاری از بافندگان کت و شلوار، خودشان عدد سوپر مختص خودشان را ایجاده کردهاند و اعداد هر کارخانه ممکن است با دیگری متفاوت باشد؛ به همین علت عدد سوپر نمیتواند ملاک خوبی برای تعیین کیفیت پارچه باشد.
در هنگام خرید کت و شلوار یا شلوار فاستونی مردانه به چه نکاتی توجه کنیم؟
- یکی از آسانترین راهها برای آزمایش کردن پارچهی لباس مورد نظرتان، این است که یک قسمت از پارچهی لباس را در مشتتان مچاله کنید؛ اگر پارچهی لباس اصل باشد، به سرعت باز شده و چروک نمیشود.
- اگر به دنبال کت و شلوار یا شلوار فاستونی بادوام هستید، بهتر است بدانید که پارچههای فاستونی اصل معمولا در طرحهای چهارخانه یا راه راه تولید میشوند.
- قطعا هیچکسی لباسی را نمیپسندد که در آن عرق کند! در هنگام خرید، شاید بهتر باشد بدانید که همیشه پارچهای که سبک وزنتر است، به این معنی نیست که جنس خنکتری هم دارد. برای مثال، لباسهای تابستانی که از جنس فاستونی هستند، همیشه بافت شلتری دارند؛ این شل بودن به تنفسپذیر بودن پارچهی لباس کمک میکند و همچنین باعث میشود تا احساس خنکی بیشتری داشته باشید و عرق نکنید.
چگونه کت و شلوار فاستونی بپوشیم؟
شلوارهای فاستونی، یکی از آیتمهای ضروری در کمد لباس هر مردی است. شما با این شلوارها میتوانید استایلهای متفاوت و بسیار شیکی داشته باشید و با اعتماد به نفس بیشتری راه بروید. کت و شلوارهای فاستونی در رنگبندی و مدلهای متنوعی وجود دارند که شما طبق سلیقهی شخصی میتوانید آنها را انتخاب کنید. رنگهای طوسی، مشکی و سرمهای از محبوبترین رنگها برای کت و شلوار فاستونی هستند. اگر به استایل کلاسیک علاقه دارید، انتخاب یک کت و شلوار فاستونی گزینهای عالی برای شما خواهد بود.
- کت و شلوارهای فاستونی یک انتخاب عالی و بسیار جذاب برای محل کار هستند. برای محل کار بهتر است که کت و شلوارتان را با یک جفت کفش رسمی ست کنید و اکسسوریهایی مانند ساعت و کمربند را فراموش نکنید.
- اگر به استایل اسپرت علاقه دارید، ست کردن یک شلوار فاستونی با یک پیراهن سه دکمه یا یک پیراهن مردانه میتواند ترکیب جذابی باشد. اگر پیراهن مردانه میپوشید، دکمههای آن را کاملا نبندید؛ زیرا این کار حالت رسمیتری به استایل شما میدهد. استایل اسپرتتان را میتوانید توسط یک جفت کتانی اسپرت تکمیل کنید.
- برای روزهای سرد، شلوار فاستونی را میتوانید با یک ژاکت یا پلیور بافت ست کنید و از استایل خود نهایت لذت را ببرید.
- رنگهای مشکی و سرمهای یک گزینهی عالی برای استایل رسمی و کاری و رنگ طوسی یک انتخاب جذاب برای استایلهای غیررسمیتر خواهد بود.
حرف آخر
انتخاب یک لباس خوب از جهات زیادی ممکن است سخت باشد؛ اما اگر به استایل خود اهمیت میدهید و دوست دارید در هر فصلی شیک و منحصر به فرد باشید، کت و شلوار فاستونی یک گزینهی بسیار عالی برای شما خواهد بود. اگر فردی خوش اندام هستید، حتما شلوارهای فاستونی اسلیم فیت را امتحان کنید.
منابع: Bespokeedge, Gentlemansgazzete