۱۱ راهکار برای جلوگیری از درد پا هنگام پوشیدن کفش پاشنه بلند
برای برخی از افراد، هر چه پاشنهی کفش بلندتر باشد، بهتر است. برای دیگران، یک جفت کفش تخت مشکی جذابیت بیشتری نسبت به کفشهای پاشنه بلند دارد. چه طرفدار کفش پاشنهدار باشید چه نباشید، در هر صورت پیش میآید که در بعضی موقعیتهای خاص آنها را بپوشید؛ بنابراین ضرری ندارد که چند نکته دربارهی اینکه چگونه هنگام پوشیدن آنها درد کمتری را حس کنید بدانید.
اگر کفش شما بیش از حد گشاد یا تنگ باشد، میتواند باعث ایجاد درد در ناحیهی کمر، زانو، مچ و ساق پا شود و همچنین فشار بیشتری به پاهایتان وارد شده و احتمال آسیبدیدگی افزایش پیدا میکند. اینکه به خاطر مد و فشن خودتان را به عذاب بیندازید، اصلا درست نیست؛ اما اگر دوست دارید با کفشهای پاشنهدار گاهی قد کشیدهتر و ظاهر رسمیتری داشته باشید، راههایی وجود دارد که شب با پاهای زخمی و خونی به خانه برنگردید! برای آشنا شدن با چند نکته برای محافظت از پاهایتان هنگام پوشیدن کفشهای پاشنه بلند، در ادامهی این مقاله با مجلهی دیجی استایل همراه باشید.
۱. سایز درست کفش را بخرید
زمانی که میخواهید یک کفش پاشنه بلند بخرید، باید حتما به استایل و مدل آن توجه کنید؛ اما این نباید تنها ملاک شما برای انتخاب یک کفش باشد! دکتر ربکا پروتی میگوید: «هر چقدر هم ساده به نظر برسد، کفشی که میخرید باید مناسب پای شما باشد.»
شما باید حتما مطمئن شوید که فاصلهای بین بلندترین انگشت پا و نوک کفش وجود دارد. سعی کنید در زمان غروب یا شب برای خرید کفش بروید؛ یعنی زمانی که پاهای شما در بزرگترین حالت قرار دارند. همچنین برای خرید کفش باید به عرض پاهای خود توجه کنید و کفشی را نخرید که خیلی باریک باشد و پاهای شما در آن جمع شود. پوشیدن یک کفش نامناسب باعث ایجاد تغییرات در استخوانهای پا و درد و حتی بعضی بیماریها نیز میشود.
۲. ابتدا در خانه آن را امتحان کنید
قبل از اینکه کفشهای پاشنه بلند جدیدتان را در خیابان بپوشید، ابتدا آنها را در خانه امتحان کنید. شما میتوانید به همراه کفشتان یک جفت جوراب هم بپوشید و قدم بزنید. این کار به شما کمک میکند تا راحتتر قدم بزنید و همچنین قالب کفش با فرم پای شما هماهنگ شده و کمی باز شود.
۳. به جنس کفش توجه کنید
زمانی که به خرید کفشهای پاشنه بلند میروید، یکی از نکات مهمی که باید حتما به آن توجه کنید، این است که جنس کفش چیست و از چه موادی ساخته شده است. بهترین جنس برای کفشهای پاشنه بلند چرم است. چرم طبیعی نسبت به جنسهای مصنوعی، انعطافپذیرتر و راحتتر است و قابلیت تنفس هم دارد.
۴. از کفی کفش استفاده کنید
کفی کفش یکی از ضروریات هر کفشی است که به سلامت پای شما کمک میکند. با وجود یک کفی خوب، راه رفتن و حتی دویدن با یک کفش پاشنه بلند برای شما به طور چشمگیری آسانتر و راحتتر خواهد شد. امروزه جنسهای زیادی از کفی کفش وجود دارد که معمولا بهترین جنس آن ساخته شده از یک فوم بادوام است. کفیهای کفش را میتوانید به راحتی از کفش فروشیها، فروشگاه لوازم جانبی کفش یا به صورت آنلاین تهیه کنید.
۵. نحوهی درست راه رفتن با کفش پاشنه بلند را یاد بگیرید
نحوهی راه رفتن با کفش پاشنهدار نباید با مدل راه رفتن با یک جفت کتانی یکسان باشد. راه رفتن با شیوهی درست میتواند روی کاهش درد مفاصل و ماهیچه ها تأثیر زیادی داشته باشد. برای درست راه رفتن با یک کفش پاشنه بلند، ابتدا باید صاف بایستید. هنگام راه رفتن از ماهیچههای اصلی خود استفاده کنید و هر بار که قدم برمیدارید، روی بخش بیرونی پاشنه پایتان را بر زمین بگذارید.
۶. برای جلوگیری از اصطکاک بین پا و کفش، از دئودرانت استفاده کنید.
با مالیدن کمی دئودورانت به پشت و کناره پای خود، با زخم و تاولها میتوانید خداحافظی کنید! دئودورانت به عنوان یک مانع عمل میکند و از ایجاد اصطکاک بین پا و کفش جلوگیری میکند. همچنین دئودرانت از بوی بد و عرق کردن پاها نیز جلوگیری میکند.
۷. از بالشتکهای مخصوص (Moleskin) استفاده کنید
برای جلوگیری از ایجاد تاول و زخم روی انگشت یا سطح پا، میتوانید از بالشتکهای مخصوص استفاده کنید. این بالشتکها را میتوانید به اندازهی مورد نظرتان برش دهید و در منطقههایی که در معرض آسیب هستند و یا آسیب دیدهاند بگذارید. این بالشتکها دارای یک پد ضخیم و نخی هستند که فشار را از روی تاول و زخم برمیدارند. اگر به این بالشتکها دسترسی ندارید، میتوانید از چسب زخم برای جلوگیری از زخم شدن قسمتهایی که در معرض آسیب هستند نیز استفاده کنید.
۸. به پاهایتان استراحت دهید
پوشیدن کفشهای پاشنه بلند برای مدت کم یا با فاصلههای طولانی، آسیب زیادی به پاها نمیرساند؛ اما اگر به طور روزانه از کفشهای پاشنهدار استفاده می کنید، احتمالا باید کمی به خودتان استراحت دهید. برای مثال، شما میتوانید یک جفت کفش راحت هم با خود به همراه داشته باشید تا بعضی زمانهای روز آن را بپوشید و به پاهایتان استراحت بدهید. همچنین در زمان استراحت کفشهایتان را در بیاورید تا هوا و اکسیژن کافی به پاهایتان برسد.
۹. به انگشتانتان چسب بزنید
به گزارش وبسایت The Guardian، چسب زدن انگشتهای سوم و چهارم پا، تا حدودی فشار را از روی پاها برداشته و به کاهش درد کمک میکند. برای جلوگیری از گرفتگی و بیحسی، با نگه داشتن این دو انگشت به یکدیگر، از چسب طبی برای چسباندن آنها استفاده کنید.
۱۰. به ارتفاع پاشنهی کفش توجه کنید
کفشهایی که پاشنهی پنج سانتی دارند، به اندازهی کفشهایی که پاشنهی هفت یا ده سانتی دارند زیبا و جذاب هستند و میتوانند تأثیر تفاوت بسیار زیادی در دردی که تجربه میکنید و سلامت پاهای شما در دراز مدت ایجاد کنند. بنابراین در هنگام انتخاب یک کفش پاشنه بلند، حتما به ارتفاع پاشنهی آن و تأثیراتی که ممکن است بر روی پاهایتان بگذارد توجه کنید.
۱۱. از کفشهایی که پاشنهی کلفتتری دارند استفاده کنید
اگر از کفشهای پاشنهدار زیاد استفاده میکنید، حتما تا به الان متوجه شدهاید که کفشهایی که پاشنهی ضخیمتری دارند، راحتتر از کفشهایی هستند که پاشنهی نازکی دارند. این مدل پاشنهها، فشار را در تمام قسمتهای کفش پخش میکنند؛ در نتیجه علاوه بر اینکه درد را کاهش میدهند، باعث میشوند با راحتی بیشتری قدم بردارید. خبر خوب این است که این مدل کفشها با پاشنهی ضخیم و کلفت اکنون جز ترندهای مد و فشن هستند و شما به راحتی میتوانید مدلهای متنوعی از آنها را انتخاب کنید.
حرف آخر
امروزه با وجود تنوع بسیار زیادی که در کفشهای پاشنه بلند وجود دارد، اصلا لازم نیست که برای مراقبت از پاهایتان آنها را کنار بگذارید. با رعایت کردن چند نکتهی بسیار ساده و انتخاب یک کفش مناسب و استاندارد، با خیال راحت میتوانید کفشهای پاشنه بلندتان را بپوشید و از استایل خود لذت ببرید.
منابع: Fashionisers, Bustle, Performancehealth