فروشگاه اینترنتی خرید لباس و پوشاک دیجی‌استایل

gallery
پارچه سوییت

هرآنچه باید درباره‌‌ی پارچه سوییت و انواع آن بدانید

اگر به تازگی و در چند سال اخیر به پارچه فروشی رفته باشید، احتمالا با پارچه سوییت (Suede Fabric) برخورد کرده باشید. این پارچه از پوست حیوانات در روند تولید چرم به دست می‌آید و سطحی بسیار نرم و لطیف و ظاهری شبیه به پارچه مخمل دارد.

چرم‌ها معمولا از قسمت‌های بالایی پوست حیوانات تشکیل می‌شوند؛ اما این پارچه از قسمت زیرین تشکیل می‌شود. علت نرم بودن و راحتی آن همین است؛ پارچه سوییت در برابر لکه مقاومت کمی دارد و به همین دلیل در دسته‌ی پارچه‌های لوکس قرار می‌گیرد. از پارچه سوییت برای دوخت لباس و برخی اکسسوری‌ها استفاده می‌شود. با مجله‌ی دیجی استایل در این مقاله همراه باشید تا با این پارچه بیشتر آشنا شوید.

پارچه سوییت چیست؟

ژاکت سوییت

تاریخچه‌ی این پارچه از فرانسه شروع می‌شود. در یک دوره، واردات چرم سوئدی به فرانسه بسیار رونق گرفته و در بین اشرافیان محبوبیت زیادی پیدا کرده بود. صنعت‌گران چرم سوئدی، روشی ابداع کرده بودند که از پوست داخلی و نرم حیوانات دستکش‌های بسیار نرم و راحتی برای زنان تولید می‌کردند.

با گذشت زمان، صنعت‌گران در سوئد و سراسر اروپا متوجه شدند که پتانسیل این نوع پارچه بیشتر از تولید دستکش است؛ بنابراین به تدریج تولید آیتم‌های دیگر از جمله کت، پالتو، کیف و کفش و… توسط این پارچه گسترش پیدا کرد.

انواع پارچه سوییت

انواع پارچه سوییت

پارچه‌ی سوییت به دو دسته‌ی طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شود که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

پارچه سوییت طبیعی

سوییت طبیعی از پوست حیوانات از جمله گاو، گوسفند، خوک و گوزن به دست می‌آید؛ این پارچه‌ها بر اساس پوست نوع حیوانی که از آن ساخته می‌شود به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود.

پارچه‌ی سوییتی که از پوست گوسفند به دست می‌آید، محبوب‌ترین مدل از پارچه‌ی سوییت است. این پارچه بافتی بسیار صاف، نرم و انعطاف‌پذیر دارد. اگرچه پارچه سوییت طبیعی ضد آب نیست؛ اما این نوع پارچه در برابر سرما و رطوبت بسیار عالی عمل خواهد کرد. پارچه سوییتی که از پوست گاو به دست می‌آید، ضخیم‌ترین مدل پارچه‌ی سوییت است و دوام زیادی هم دارد. همچنین پارچه‌ سوییتی که از پوست خوک به دست می‌آید ضخامت زیادی دارد و بسیار سنگین است. همچنین این نوع پارچه پرزهای کوتاهی دارد. پارچه‌های سوییت تشکیل شده از پوست گاو و خوک، محبوبیت کمتری نسبت به پوست گوسفند دارند.

پارچه سوییت مصنوعی

پارچه سوییت نوع مصنوعی هم دارد که نسبت به سوییت طبیعی، ارزان‌تر و بادوام‌تر است؛ اما همه‌ی ویژگی‌های پارچه‌ی سوییت طبیعی را ندارد. سوییت مصنوعی یا سوییت فاکس، بهترین گزینه برای افرادی است که دوست ندارند لباس‌های تشکیل شده از پوست حیوانات را بپوشند. این پارچه‌ها سطحی یکنواخت و صافی دارند و همچنین جذب کننده‌ی آب نیستند و راحت‌تر تمیز می‌شوند. سوییت مصنوعی دیرتر لکه می‌شود و به علت مزایای دیگری که دارد، در دکوراسیون خانه مثل پرده و مبلمان نیز استفاده می‌شود.

پارچه‌ی سوییت پشت غواصی و پشت ساتن، دو مدل از سوییت مصنوعی هستند. تفاوت این دو پارچه در میزان کشسان بودن آن‌هاست؛ پارچه سوییت پشت غواصی کشسانی بیشتری نسبت به سوییت پشت ساتنی دارد و برای لباس‌های پاییزی و زمستانی بیشتر به کار می‌رود.

ویژگی‌های پارچه سوییت

لباس و اکسسوری سوییت

  • از آن‌جایی که ترکیبات اصلی این پارچه از پوست حیوانات است، می‌توانید حدس بزنید که بادوام بودن از نکات مثبت آن است.
  • پارچه‎‌ی سوییت سطحی نرم و خواب‌دار دارد. پرزهایی که روی سطح این پارچه وجود دارند باعث لطیف بودن و جذابیت بیشتر آن می‌شود. این پارچه از لحاظ نرمی و لطافت حسی شبیه به پارچه‌های پنبه‌ای و گیاهی دارد.
  • یکی دیگر از ویژگی‌های پارچه سوییت، انعطاف پذیری زیاد آن است. این ویژگی باعث می‌شود تا برای دوخت لباس‌های ظریف و شیک مانند کت، مانتو و اکسسوری‌ها استفاده شود. پارچه سوییت نازک هم می‌باشد که هرچه‌قدر این نازکی بیشتر باشد، انعطاف‌پذیری آن هم بیشتر می‌شود.
  • پارچه سوییت نفوذپذیری زیادی دارد و به دلیل پرزهایی که دارد، گرد و غبار و لک را به راحتی جذب می‌کند. به همین دلیل نیازمند مراقبت زیادی است.

راه‌های شست‌وشوی پارچه سوییت

لباس سوییت

همان‌طور که تا به الان متوجه شدید، پارچه‌ی سوییت اگر طبیعی باشد به راحتی لکه و کثیف می‌شود و به طور کلی نیازمند مراقبت است؛ در ادامه به بررسی چند راهکار ساده برای تمیز کردن آن خواهیم پرداخت.

بهتر است که پارچه‌های سوییت طبیعی را با آب نشویید؛ زیرا بافت خود را به مرور از دست می‌دهند. در قدم اول، توسط یک برس مثل مسواک، گرد و غبار را از روی لباستان پاک کنید. سپس برای از بین بردن لکه‌ها، یک لایه‌ی نازک از آرد ذرت روی آن بریزید و بگذارید تا چند ساعت بماند؛ آرد ذرت لکه‌ها را به خود جذب می‌کند. در نهایت توسط یک براش آرد را از روی لباس تمیز کنید. در صورت نیاز می‌توانید از اتو بخار یا تمیزکننده‌ی چرم نیز استفاده کنید.

هرچه‌قدر که از کت، مانتو، پالتو و لباس‌های سوییت مراقبت کنید، به مرور یقه‌ی لباس شما ممکن است کثیف شود. برای تمیز کردن یقه لباس می‌توانید آن قسمت را در آرد ذرت و یا جوش شیرین بپوشانید و بگذارید یک شب بماند؛ سپس توسط یک برس آن را کاملا تمیز کنید. در صورت نیاز می‌توانید از پاک‌کن مخصوص جیر تهیه کنید و توسط آن لکه‌ها را تمیز کنید.

برای تمیز کردن کیف و کفش، همانند لباس ابتدا توسط یک برس کثیفی‌ها را از روی آن کاملا پاک کنید. لکه‌های لجباز را با دقت بسیار زیاد می‌توانید با ‌‌آب تمیز کنید؛ اما باید دقت کنید که آب باعث ایجاد لکه روی سوییت می‌شود. پس کفش یا کیفتان را کاملا تمیز کنید تا علامت آب مشخص نباشد. در صورتی که نمک موجود در آب باعث ایجاد لکه شد، از کمی سرکه‌ی سفید برای تمیز کردن آن می‌توانید استفاده کنید. در نهایت برای خشک کردن کفش‌هایتان اگر خیس و مرطوب هستند، درون آن کاغذ بگذارید و اجازه دهید تا خودش خشک شود.

توجه داشته باشید که برای خشک کردن لباس و اکسسوری‌های سوییت، آن‌ها را در معرض کامل آفتاب قرار ندهید و بگذارید خود به خود توسط دمای عادی خشک شود.

حرف آخر

اگر به دنبال لباس‌های شیک و لاکچری هستید، لباس‌ها و اکسسوری‌های تولید شده از پارچه‌های سوییت، انتخابی عالی برای شما خواهند بود؛ زیرا در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف بنا به هر سلیقه‌ای پیدا می شوند. بهتر است که از آن‌ها به خوبی مراقبت کنید؛ همیشه سعی کنید آن را خشک نگه دارید و برای جابه‌جایی آن را درون کیف کتان یا نخی بگذارید تا هوا به آن برسد و هرگز آن را درون پلاستیک نگذارید.

منابع: Cleanipedia, Contrado, Sewport

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت گذاری شده اند.