فروشگاه اینترنتی خرید لباس و پوشاک دیجی‌استایل

gallery
نمک دریایی

۸ فایده‌ی نمک دریایی برای پوست و بدن که باید بدانید

بدن همه‌ی ما، تشکیل شده از مواد معدنی و مواد مغذی مشابه با آب دریاست؛ بنابراین جای تعجبی ندارد که نمک دریایی، فواید بسیار زیادی برای متعادل کردن، محافظت و بازسازی پوست صورت و بدن داشته باشد و حتی به سلامت بدن نیز کمک کند. یکی از تفاوت‌های اصلی بین نمک دریایی و نمک معمولی، محتوای مواد معدنی آن است؛ نمک دریایی، مملو از منیزیم، کلسیم، سدیم و پتاسیم است که همه‌ی این مواد نقش بسیار کلیدی در حفاظت از پوست ما دارند. در ادامه‌ی این مقاله با مجله‌ی دیجی استایل همراه شوید تا شما را با فواید باور نکردنی و جالب نمک دریایی برای پوست و بدن، آشنا کنیم.

نمک دریایی چیست و چه تفاوتی با نمک معمولی دارد؟

نمک دریایی و معمولی

به احتمال زیاد، داستان رعایت کردن رژیم غذایی مناسب که عاری از نمک باشد را شنیده‌اید؛ اما باید بدانید که این نمک معمولی است که می‌تواند باعث ایجاد برخی بیماری‌ها شود. زیرا این نمک‌ها کاملا تصفیه شده هستند و به جز سدیم و کلراید، هیچ گونه مواد معدنی دیگری در خود ندارد بنابراین مصرف نادرست آن‌ها باعث عدم تعادل و ایجاد بیماری در بدن می‌شود. اما نمک دریایی، هزاران سال است که حتی توسط اجداد ما مورد استفاده قرار می‌گرفته و یک کالای گران‌بها به عنوان چاشنی غذا و همچنین تقویت سلامت محسوب می‌شده است. نمک‌های دریایی واقعی که به رنگ مشکی، خاکستری و صورتی هستند، می‌توانند فواید بسیار زیادی برای ما داشته باشند. 

به گفته‌ی دکتر کلیر چانگ (Claire Chang) متخصص پوست در آمریکا، نمک دریایی که از آب دریا به دست می‌آید، حاوی مواد معدنی طبیعی از جمله سدیم، منیزیم، پتاسیم و کلسیم است. در بسیاری از موارد از آن به عنوان چاشنی غذا نیز استفاده می‌شود؛ اما جالب است بدانید که می‌توانید نمک دریایی را در محصولات حمام و مراقبت از پوست نیز پیدا کنید. نمک دریایی حاوی خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی بوده و همچنین به شرط استفاده‌ی صحیح، می‌تواند لایه بردار مناسبی هم برای پوست شما باشد. 

انواع مختلف نمک دریایی

نمک دریایی

انواع مختلف زیادی از نمک دریایی وجود دارد؛ اما دو موردی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، مدل‌های رایج و شناخته شده‌ای هستند که به صورت تصفیه نشده و فرآوری نشده مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

  • نمک دریایی سلتیک (Celtic Sea Salt)

نمک دریایی سلتیک معمولا به رنگ خاکستری و گاهی به رنگ ارغوانی (بنفش) است. این نمک نسبت به انواع دیگر، درصد منیزیم بسیار بالاتری داشته و در ترکیبات خود حاوی ۳۴ مواد معدنی به غیر از منیزیم است. 

  • نمک دریایی هیمالیا (Himalayan Sea Salt)

احتمالا نام نمک دریایی هیمالیا بیشتر به گوشتان خورده باشد. این نمک دریایی به رنگ صورتی بوده و سرشار از آهن است. به غیر از آهن، می‌تواند ۸۴ مورد از مواد معدنی کمیاب را در ترکیبات خود داشته باشد. این مدل نمک، با استخراج ذخایر طبیعی نمک از کوه‌ها به دست می‌آید. 

فواید نمک دریایی برای پوست

فواید نمک دریایی

هنگامی که تعادل مواد معدنی پوست شما به هم بخورد یا به علت تغییرات آب و هوایی (سرد و خشک شدن هوا)، عملکرد و ارتباطات سلولی در پوست‌تان، علائمی مانند خشکی، تیرگی، سوزش و لک را ایجاد می‌کنند. بنابراین استفاده از نمک دریایی به متعادل سازی مواد طبیعی پوست و بهبود وضعیت آبرسانی آن کمک کرده و سد محافظتی پوستتان را قوی‌تر می‌کند. 

۱. لایه‌برداری طبیعی و مناسب برای پوست

اکنون می‌توانید متوجه شوید که چرا اسکراب‌های پوست که در ترکیبات خود نمک دارند به فراوانی یافت می‌شوند. یکی از بهترین فواید نمک دریایی، برای افرادی است که به بیماری پوستی پسوریازیس مبتلا هستند. همچنین در یکی از مطالعات نشان داده شده است که حمام کردن در محلول نمک که غنی از منیزیم است، به بهبود زبری پوست، قرمزی و حتی آبرسانی به پوست افرادی که دچار اگزما هستند، کمک خواهد کرد (البته توجه کنید که باید در این محلول حمام کنید و نه اینکه پوست‌تان را با آن شست‌وشو دهید).

۲. جذب کننده‌ی چربی اضافه‌ی پوست

نمک دریایی به پاکسازی عمیق منافذ روی پوست، متعادل کردن آن‌ها برای تولید چربی و خنثی کردن باکتری‌هایی که باعث ایجاد جوش و آکنه می‌شوند، کمک زیادی می‌کند. 

۳. درمان شوره‌ی سر

بله؛ درست می‌بینید! نمک دریایی فقط برای سلامت بدن و پوست مناسب نیست؛ بلکه از آن برای سلامت موهایتان نیز می‌توانید استفاده کنید. آبی که حاوی نمک دریایی باشد، به شل شدن و از بین رفتن شوره‌ی سر کمک می‌کند. همچنین باعث ایجاد گردش خون در پوست سر می‌شود که در نتیجه به شما کمک می‌کند موهایی سالم‌تر و درخشان‌تر داشته باشید. علاوه بر همه‌ی این موارد، نمک دریا با جذب روغن و رطوبت اضافی، باعث جلوگیری از رشد قارچ نیز می‌شود. 

۴. بهبود هضم غذا

نمک دریایی در هضم غذا که از دهان شروع می‌شود، نقشی بسیار ضروری دارد. آمیلاز بزاق، آنزیمی است که وظیفه‌ی تجزیه‌ی کربوهیدرات موجود در بزاق را دارد و این آنزیم توسط طعم نمک فعال می‌شود. 

همچنین، نمک دریایی نقش بزرگی در ساخت هیدروکلریک اسید ایفا می‌کند. این اسید در معده وجود دارد و وظیفه‌ی آن تجزیه‌ی مواد غذایی به خصوص پروتئین است. در بیشتر مردم، این اسید به مقدار کافی تولید نمی‌شود و این اتفاق باعث ایجاد مشکلات گوارشی زیادی مانند نفخ، سوزش معده و سوء هاضمه و حتی مشکلات روده می‌شود. 

۵. جوان‌سازی و پوستی سالم

نمک دریایی به دلیل داشتن مواد معدنی قوی، دارای خواص ضد التهابی است که برای داشتن پوستی سالم، کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد. همچنین نمک دریایی ویژگی سم‌زدایی و لایه برداری هم دارد؛ به همین دلیل در محصولات بهداشتی و مراقبتی از پوست می‌توانید آن را پیدا کنید. نمک دریایی به درمان بیماری‌هایی مانند آکنه و اگزما  کمک می‌کند و از پیری و چروک شدن پوست نیز جلوگیری می‌کند. 

۶. از گرفتگی عضلات جلوگیری می‌کند

هنگامی که الکترولیت بدن شما کم باشد، می‌توانید درد و گرفتگی عضلات و سندروم بیقراری پا را تجربه کنید. دلیل این اتفاقات، کمبود مواد معدنی هستند که از ریلکس شدن و شل شدن ماهیچه‌های شما جلوگیری می‌کنند و باعث ایجاد انقباضات و گرفتگی‌ها در عضلات شما می‌شوند. به همین دلیل است که نمک‌های حمامی که تشکیل شده از نمک دریایی اپسوم (Epsom Sea Salt) هستند، کمک بسیار زیادی به شما در این زمینه می‌کنند و در آرام شدن عضلات بدن شما تاثیر زیادی دارند. نمک‌های دریایی اپسوم از منیزیم، گوگرد و اکسیژن تشکیل شده است و در آب‌هایی که حاوی سطوح زیادی از منیزیم و سولفات هستند، یافت می‌شود.

۷. شما را هیدراته نگه می‌دارد

برخلاف تصوراتی که در بین مردم رایج است، نمک دریایی تاثیر بسیار زیادی در هیدراته نگه داشتن بدن ما دارد. مواد مغذی موجود در نمک دریایی، برای مدتی طولانی می‌تواند تشنگی ما را برطرف کند. 

از طرفی دیگر، نمک معمولی، باعث کم آب شدن بدن شده و مانند زالو، مواد معدنی و مفید را از بدن می‌گیرد. همچنین باعث می‌شود که بیشتر میل به خوردن آن داشته باشید! بنابراین اگر از نمک معمولی استفاده می‌کنید، حتما مراقب میزان مصرف سدیم خود باشید و رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. 

۸. درمان سینوزیت

از آن‌جایی که سینوس‌ها وظیفه‌ی تولید مخاط برای مرطوب نگه داشتن بینی را دارند، سینوزیت یکی از مشکلات شایعی است که در بسیاری از افراد ممکن است اتفاق بیفتد و باعث ایجاد خلط‌های عفونی شود. از سمتی دیگر، نمک دریایی به دلیل داشتن مواد معدنی فراوان، به حفظ تعادل الکترولیت در بدن، بهبود جریان خون کمک می‌کند و به دلیل خواص ضد باکتریایی، به افرادی که مبتلا به سینوزیت هستند، کمک زیادی می‌کند.

عوارض جانبی استفاده از نمک دریایی

اگر به طور خلاصه بخواهید بدانید، استفاده‌ی بیش از اندازه یا مصرف نادرست از نمک دریایی، منجر به تحریک شدن، خشک شدن یا ایجاد التهاب یا لک روی پوست می‌شود. برای مثال اگر می‌خواهید از نمک دریایی به عنوان لایه بردار استفاده کنید، اگر بیش از اندازه یا خیلی خشن آن را به پوستتان بمالید، ممکن است باعث تحریک شدن پوست، ایجاد پارگی‌های کوچک و قرمزی در آن شوید. 

چگونه از نمک دریایی استفاده کنیم؟

نمک دریایی

اگر پوست خشک یا دارای جوش و آکنه دارید، در حین استفاده از محصولات حاوی نمک بسیار دقت کنید و با عجله این کار را انجام ندهید. سعی کنید حتما راهنمای استفاده از محصول را با دقت بخوانید یا با دکتر پوست خود درباره‌ی نحوه‌ی مصرف آن‌ها کمک بگیرید.

اگر صورت‌تان آکنه‌های التهابی دارد، حتما با یک دکتر متخصص صحبت کنید زیرا پوست‌تان نیاز به زمان بیشتر و همچنین درمان گسترده‌تری دارد. اگر پوست خشکی دارید، می‌توانید از اسکراب‌هایی که در ترکیبات خود حاوی نمک دریایی هستند استفاده کنید (بهتر است که اسکراب شما خاصیت مرطوب کنندگی هم داشته باشد تا پوست‌تان خشک‌تر نشود یا آسیب نبیند). همچنین بهتر است که از این اسکراب‌ها برای پوست صورت استفاده نکنید؛ زیرا به دلیل وجود نمک، ممکن است باعث تحریک شدن یا ایجاد خراش روی پوست ظریف صورت شوند. همچنین استفاده از نمک‌های حمام که مبتنی بر نمک دریایی هستند استفاده کنید؛ دراز کشیدن در وانی که حاوی این نمک‌ها باشد، می‌تواند کمک بسیار زیادی به نرم و لطیف شدن پوست‌تان و همچنین درمان جوش‌های روی سینه، پشت و کمر شما بکند. 

حرف آخر

بسیاری از مردم از مصرف نمک دوری می‌کنند؛ زیرا ممکن است باعث ایجاد نفخ شود یا برای افرادی که فشارخون بالایی دارند، مضر باشد؛ اما جالب است بدانید که چه در اقیانوس شنا کنید و چه از معجون نمک دریایی در خانه استفاده کنید، برای پوست‌تان مانند یک معجزه عمل خواهد کرد. بنابراین برای استفاده از نمک دریایی تردید نداشته باشید.

منابع: Byrdie, Whatgreatgrandmaate

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت گذاری شده اند.