فروشگاه اینترنتی خرید لباس و پوشاک دیجی‌استایل

gallery
مدل مجازی

درباره‌ی مد مجازی یا فشن دیجیتال چه می دانید؟

مد مجازی یا فشن دیجیتال چند دهه‌ای است که به بحث داغ اهالی فشن تبدیل شده است و روز به روز هم گفت‌وگو راجع به آن بیشتر و بیشتر می‌شود. یکی از اتفاقاتی که اهمیت مد مجازی را افزایش داده، ‌بحران کرونا در یک سال و نیم اخیر بوده است. این بحران اکثر جمعیت جهان را خانه نشین کرد که برندها و اهالی فشن هم از این قضیه مستثنی نبودند و با شرایط سختی در این مدت مواجه شدند. چندین ماه طول کشید تا صنعت فشن و طراحان مد با شرایط جدید خود را وفق دهند، اما به زودی اهل فشن راه حلی برای دنیای قرنطینه شده پیدا کردند و این راه حل چیزی نبود جز روی آوردن به دنیای دیجیتال و مد مجازی.

پس از ماه‌ها تعطیلی فروشگاه‌ها و هفته‌های فشن، بالاخره در اولین تابستان پس از کرونا، هفته‌های فشن آنلاین از جمله هفته‌ی فشن اوت-کوتور و مردان شروع به کار کردند. بسیاری از برندها ویدیوهای خلاقانه برای این هفته‌های فشن آنلاین تهیه کردند و بسیاری هم از باری‌های ویدیویی برای ارائه‌ی کالکشن‌های خود کمک گرفتند.

اما پیشینه‌ی مد مجازی به کجا بر می‌گردد و در چه بخش‌هایی از صنعت فشن حضور دارد؟ در ادامه‌ی این مطلب از مجله‌ی دیجی‌استایل به این مسائل می‌پردازیم.

مد مجازی یا فشن دیجیتال چیست؟

گوچی و بازی سیمز

با بیشتر شدن تأثیر دنیای مجازی و دیجیتال در زندگی‌ انسان‌ها،‌ ابعاد مختلف زندگی حقیقی وارد دنیای مجازی شده‌اند که یکی از این ابعاد، فشن است. به احتمال زیاد اکثر افرادی که در دنیای امروز زندگی می‌کنند، با بازی‌های کامپیوتری آشنا هستند و حداقل یک بار به دنیای بازی‌های کامپیوتری سر زده‌اند. در بسیاری از این بازی‌ها گزینه‌ی انتخاب لباس برای کاراکترها وجود دارد و حتی در بسیاری از آن‌ها، شخص می‌تواند کاراکتر یا آواتاری شبیه به خود بسازد. مد مجازی هم در راستای همین موضوع قرار می‌گیرد و هدف آن طراحی لباس برای شخصیت مجازی انسان‌ها در دنیای دیجیتالی امروز است.

در چند سال اخیر، برندهای بسیاری از جمله گوچی و بالنسیاگا وارد دنیای مد مجازی شده‌اند و لباس‌های خود را در بازی‌ها کامپیوتری ارائه داده‌اند. آیتم‌های این برندهای لاکچری در بازی‌های کامپیوتری و آنلاین محبوب میان نوجوانان قابل خریداری هستند تا بتوانند شخصیت‌های مجازی کاربران را بیش از پیش به دنیای حقیقی نزدیک کنند.

این طرح از کجا آغاز شد؟

همه چیز درباره‌ی مد مجازی

جدای از تأثیر بازی‌های کامپیوتری در پیشرفت مد مجازی،‌ فاکتورهای دیگری هم در قدرت گرفتن این بخش از صنعت فشن مؤثر بوده‌اند. یکی از این فاکتورها، ظهور مدل‌ها و اینفلوئنسرهای دیجیتالی به شمار می‌رود که در چند سال اخیر در شبکه‌های اجتماعی به محبوبیت دست یافته‌اند. با اینکه این مدل‌ها و اینفلوئنسرها کاملا دیجیتالی و مجازی خلق شده‌اند و شخصیت حقیقی ندارند،‌ همچنان در پلتفرم‌هایی همچون اینستاگرام چندین میلیون دنبال‌کننده جذب کرده‌اند و توانسته‌اند با برندهای مطرحی همکاری کنند. با استفاده از نرم‌افزارهایی همچون فوتوشاپ می‌توان لباس‌ها را بر تن این شخصیت‌های دیجیتالی پوشاند، اما بسیاری ار برندها به این راه بسنده نکرده‌اند و دست به طراحی لباس‌ به صورت دیجیتالی برای این مدل‌ها زده‌اند.

فاکتور دیگری که به سرمایه‌گذاری برندها و مؤسسه‌های فشن در مد مجازی کمک کرده است، اهمیت پیدا کردن پرو آنلاین و افتتاح نمایشگاه‌‌ها و بوتیک‌های مجازی به شمار می‌رود. برای انسان امروز بیش از هر چیز دیگر، زمان و وقت ارزشمند است و از هرگونه نوآوری که در این زمینه به او کمک کند، استقبال می‌کند. این موضوع با اتفاق افتادن بحران کرونا، اهمیت بیشتری هم پیدا کرد و در شرایطی که همه خانه نشین شده بودند، رابطه‌‌ی جدیدی بین انسان و دنیای دیجیتال رخ داده بود. از آنجایی که در این روزها اکثر مردم به خرید اینترنتی روی آورده‌اند، پرو آنلاین هم به یکی از ضرورت‌های فروشگاه‌های آنلاین پوشاک تبدیل شده است و برای دست یافتن به آن، نیاز به فشن دیجیتال مطرح می‌شود.

پرو مجازی در کشورهای آسیای شرقی و به خصوص چین چندین سال است که جا افتاده و در بسیاری از فروشگاه‌ها استفاده می‌شود تا سختی‌های لباس عوض کردن را کم کند. یکی از اولین برندهای غربی که سراغ این موضوع رفت، تاپ شاپ بود که در چند تا از فروشگاه‌های خود با کمک دستگاه کینکت و تکنولوژی واقعیت افزوده، پرو مجازی را در فروشگاه‌‌های خود ارائه داد. کمپانی نایک هم چند سالی است که در اپلیکیشن خود به کاربرانش این امکان را می‌دهد که کفش‌هایش را به صورت مجازی پرو کنند.

با بالا رفتن هزینه‌های مدیریت یک فروشگاه فیزیکی و افت فروش این فروشگاه‌ها در دوران بحران کرونا، برندهای فشن بسیاری به سراغ بوتیک‌های مجازی رفته‌اند. برندهایی همچون ولنتینو و گوچی در سال گذشته بوتیک‌ها و نمایشگاه‌های مجازی خود را برگزار کردند و برای این رویدادها از مد مجازی کمک گرفتند. این برندها برای تحقق یافتن رویدادهایشان، از تکنولوژی‌های مرتبط با مد مجازی، همچون پرینت سه بعدی و علوم کامپیوتری استفاده می‌کنند.

برند ولنتینو چندی پیش بوتیک مجازی خود را ارائه داد که هر شخصی با قدم زدن در آن می‌توانست بخش‌‌های مختلفش را تجربه کند. لباس‌های این برند در این بوتیک ارائه شده بودند که امکان خرید همزمان آن‌ها نیز وجود داشت. این بوتیک همچنین مخاطبان را به اجراهای موسیقی آنلاینی دعوت می‌کرد که در یوتیوب ولنتینو بارگزاری شده بود. همچنین با کلیک کردن روی قسمت موزیک، کاربران به پلی لیست اسپاتیفای ولنتینو هدایت می‌شدند.

مد مجازی و NFT

مدل مد مجازی

جدیدترین کاربرد مد مجازی،‌ ان‌اف‌تی (NFT) به شمار می‌رود که بر پایه‌ی تکنولوژی بلاک‌چین ساخته شده است. هنرمندان و طراحان می‌توانند نسخه‌ی دیجیتالی طراحی‌های خود را در پلتفرم‌های مختلف به عنوان ان‌اف‌تی برای فروش قرار دهند و مالکیت آن را به اشخاص دیگر منتقل کنند. ان‌اف‌تی یکی از جدیدترین راه‌های کسب درامد برای هنرمندان و طراحان فشن است که در چند ماه اخیر با محبوبیت بسیاری در فضای مجازی و اینترنت مواجه شده است.

 در آخر

در اینکه مد مجازی آینده‌ی دنیای فشن است، شکی نیست و متخصصین بسیاری اعتقاد دارند که به زودی برندهای دیگر هم به این حیطه وارد خواهند شد. دنیای آینده، دنیای دیجیتال و مجازی است و نمی‌توان آینده‌ای جز این برای صنعت فشن در آن تصور کرد.

نویسنده :‌

نویسنده‌ و تحلیل‌گر فشن. عکاس و دانش آموخته‌ی ادبیات انگلیسی و مدیریت صنایع فشن و کالای لوکس.

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت گذاری شده اند.