فروشگاه اینترنتی خرید لباس و پوشاک دیجی‌استایل

gallery
سایزبندی
[wp_ulike button_type="image" style="wpulike-default"]

راهنمای انتخاب سایز لباس؛ هر آنچه که باید درباره انتخاب سایز مناسب بدانید

زمانی که قصد خرید لباس را دارید در صورتی یک خرید درست و هوشمندانه انجام خواهید داد که در خصوص یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها و پارامترهای بدنتان آگاهی کامل داشته باشید؛ سایزتان. به طور کلی برای تعیین سایز باید اول بخش‌های مختلف بدنتان را اندازه‌گیری کنید و پس از آن اندازه‌هایتان را با جداول راهنمای سایز مقایسه کنید و بر طبق استانداردهای تولیدکنندگان پوشاک سایزتان را تعیین کنید. در ادامه‌ی این مطلب در خصوص راهنمای انتخاب سایز لباس مردانه و زنانه نکاتی کاربردی و جامع را برایتان توضیح خواهیم داد. با بررسی و مد نظر قرار دادن این نکات هم می‌توانید در خرید حضوری و هم در خرید‌های اینترنتی در وقت و هزینه‌تان صرفه‌جویی کنید.

اهمیت اندازه‌گیری دقیق سایزبندی لباس در هنگام خرید

در هنگام خرید هر کالایی یک سوال مهم مطرح می‌شود؛ این که یک خرید موفق به چه نوع خریدی گفته می‌شود؟ در صورتی که شما بتوانید با صرف وقت و هزینه‌ی مناسب بهترین کالای ممکن را تهیه کنید، خریدتان، خریدی موفق خواهد بود. چه به صورت آنلاین خرید می‌کنید و چه قصد خرید حضوری را داشته باشید، یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید مد نظر داشته باشید دانستن سایز دقیق خودتان و کسب آگاهی در خصوص سایزبندی لباس‌هاست.

در زمان خرید حضوری، اینکه شما ساعت‌ها از وقتتان را در اتاق پرو فروشگاه‌ها بگذارنید، باعث می‌شود هم خسته و کسل شوید و هم وقت تلف کنید. در خرید اینترنتی پوشاک امکان پرو هم وجود ندارد، بنابراین ممکن است لباسی که خریداری کرده‌اید سایزتان نباشد و شما مجبور شوید یک یا چند بار لباس‌تان را مرجوع کنید تا بالاخره سایز مورد نظر و فیت بدنتان را تهیه کنید.

معمولا تولیدکنندگان لباس زنانه و مردانه در هر ناحیه از دنیا متناسب با میانگین اندازه‌ی ساکنین خود، از سیستم خاصی برای سایزبندی لباس‌های تولید شده در آن ناحیه، استفاده می‌کنند. به‌طور کلی سه سیستم سایزبندی اصلی در دنیا وجود دارد: سیستم آمریکایی (US)، اروپایی (EU) و انگلیسی (UK). البته جدیدا سیستم‌های آلمانی (GR)، ایتالیایی (IT)، فرانسوی (FR)، ژاپنی (JP) و استرالیایی (AUS) هم به این مجموعه اضافه شده‌اند، اما هم‌چنان، بیشتر تولیدی‌های پوشاک در سراسر دنیا از همان سه گونه‌ی اول استفاده می‌کنند. اختلاف این نظام‌های سایزبندی در معیارهایی است که برای اندازه‌گیری بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این معیارها عبارت‌اند از: اندازه‌های دور سینه، دور گردن، دور کمر، دور باسن و قد.

شما مجبور نیستید معیارهای اندازه‌گیری شده و سایزهای خودتان را به خاطر بسپارید؛ کافیست سایز‌هایتان را به همراه جداول راهنمای سایز در گوشی موبایلتان داشته باشید تا هنگام خرید حضوری بتوانید سایز لباس انتخابی‌تان را به فروشنده بگویید یا در هنگام خرید آنلاین بتوانید سایز مورد نظرتان را انتخاب و خریداری کنید. به خاطر داشته باشید که هر چند ماه یک‌بار باید این اندازه‌گیری‌ها را مجددا انجام دهید، چون ممکن است تغییر سایز لباس داشته باشید یا سایزتان کم و یا زیاد شده باشد.

 اندازه‌گیری با متر

برای اندازه‌گیری دقیق اندازه و سایز بدن از چه ابزارهایی می‌توان استفاده کرد؟ بهترین و دقیق‌ترین ابزار برای اندازه‌گیری سایز، متر است. تنها کافی است که اندازه‌گیری قسمت‌های مختلف بدنتان را به درستی انجام دهید و سپس در چارت‌های سایز اروپایی، آمریکایی و… اندازه‌هایتان را پیدا کنید و سایز خودتان را تعیین کنید. در ادامه‌ی این مطلب شما را در این خصوص به طور کامل راهنمایی خواهیم کرد.

اما برای این که سایز خودتان را بدانید روش‌های دیگری هم وجود دارد؛ به عنوان مثال شما لباس‌هایی دارید که کاملا فیت بدنتان هستند، کافی است به سایز این لباس‌ها دقت کنید؛ این که مدیوم هستند، ایکس لارج هستند و یا دو ایکس لارج. البته اگر این روش را برای اندازه‌گیری سایزتان استفاده می‌کنید باید به این دقت کنید که سایز لباس که به عنوان معیار در نظر گرفته‌اید با توجه به کدام سیستم سایزبندی اصلی، سایزبندی شده است. امریکایی، اروپایی یا انگلیسی؟ در جدول سایزبندی می‌توانید این سایزها را با یکدیگر معادل‌سازی کنید و سایز مورد نظرتان را در سیستم سایزبندی لباسی که می‌خواهید خریداری کنید پیدا کنید.

اما محاسبه‌ی آنلاین سایز لباس هم یکی هم گزینه‌هایی است که برای تعیین سایز لباس‌تان در اختیار دارید. برای این کار می‌توانید از نرم‌افزارهای تعیین سایز لباس بر روی سایت‌های فروش اینترنتی تحت عنوان Tool شناخته می‌شود. شما می‌توانید اندازه‌های مختلف‌تان را وارد کنید و این ابزار سایز ایدئال را به شما پیشنهاد می‌کند.

ماشین‌حساب‌های آنلاین که در سایت‌های مختلف تعیین سایزبندی لباس وجود دارند هم گزینه دیگری هستند که در اختیار دارید؛ به این صورت که سایز اندامتان را در این ماشین حساب وارد کنید تا ماشین حساب آنلاین سایز لباستان را محاسبه و به شما بگوید. سایت های shopfans و purecalculators از جمله سایت‌هایی هستند که این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهند. به جر این ماشین حساب‌های آنلاین اپلیکیشن‌هایی هم وجود دارند که کارشان محاسبه آنلاین سایز لباس است. برای تعیین سایز آنلاین لباس‌هایتان از این اپلیکیشن‌ها هم می‌توانید استفاده کنید؛ اپلیکیشن‌های سایزیاب، sizer و size4woman از جمله این اپلیکیشن‌ها هستند که بسته به سیستم عامل گوشی همراهتان می‌توانید آن‌ها را نصب کنید تا سایز دقیقتان را به صورت آنلاین به شما بدهند.

راهنمای انتخاب سایز لباس مردانه

آقایان معمولا تک سایزی هستند یعنی سایز بالاتنه و پایین‌تنه‌شان یکی است؛ با وجود این باید سایز بالاتنه و پایین‌تنه را جداگانه به دست آورد. پارامتر‌هایی که در تعیین سایز لباس مردانه باید به آن‌ها توجه کنید عبارتند از اندازه‌ی دور سینه، دور گردن، دور کمر و قد در صورت خرید شلوار.

  • برای اندازه‌گیری دور سینه متر را دور سینه بگیرید، به‌طوری‌که در جلوی بدن از برجسته‌ترین قسمت سینه و در پشت بدن در امتداد خط افقی همان قسمت عبور کند. متر باید کمی آزادانه حرکت کند. برای این که اندازه‌گیری دقیق‌تر باشد بهتر است از یکی از دوستان یا اعضای خانواده‌تان کمک بگیرید و در هنگام اندازه‌گیری دو دست‌تان را بالا ببرید.
  • برای اندازه‌گیری دور کمر باید متر را دور باریک‌ترین قسمت کمر (بین ناف و زیر قفسه سینه) قرار بدهید. متر را طوری بگیرید که موازی زمین باشد و بتواند آزادانه حرکت کند؛ سپس اندازه‌ی کمرتان را یادداشت کنید.
  • برای اندازه‌گیری دور باسن متر را دور باسن بگیرید، به‌ طوری که در پشت بدن از برجسته‌ترین قسمت باسن و در جلوی بدن در امتداد خط افقی همان قسمت عبور کند. البته اگر شکم دارید، در قسمت جلوی بدن باید متر را از برجسته‌ترین نقطه‌ی شکم‌تان عبور دهید.
  • برای اندازه‌گیری عرض شانه‌ها باید از یکی از دوستان و یا اعضای خانواده‌تان کمک بخواهید. صاف بایستید و شانه‌هایتان را شل کنید، از دوست خود بخواهید پشت سر شما بایستد و عرض شانه‌ها را بین نقاطی که دقیقاً بالای زیربغل شما هستند اندازه‌گیری کند.
  • برای اندازه‌گیری دور گردن متر را دور گردن بگیرید، به شکلی که از گودترین قسمت گردن عبور کند. سپس اندازه را یادداشت کنید.

حال با استفاده از سایزهایی که یادداشت کرده‌اید می‌توانید سایز خود را در سیستم‌های اندازه‌گیری مختلف مشخص کنید. جدول کلی سایزبندی لباس مردانه را در ادامه می‌بینید. البته بسته به نوع آیتمی که می‌خواهید خریداری کنید ممکن است پارامترهای دیگری هم لازم باشد که به تفصیل با توجه به نوع آیتم‌های انتخابی مردانه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

محاسبه آنلاین سایز لباس مردانه هم گزینه دیگریست که در بخش قبل در خصوص آن توضیح دادیم. با استفاده از ابزارهای آنلاین محاسبه سایز لباس می‌توانید سایز اروپایی یا آمریکایی تان را تعیین کنید.

جدول سایزبندی لباس مردانه برای خیاطی هم بسته به نوع آیتمی که می‌خواهید برای دوخت سفارش بدهید متفاوت است و شامل جزییات بیشتری می‌شود. به عنوان مثال برای دوخت کت، طول بالاتنه، طول آستین، دور بازویتان را هم اندازه‌گیری کنید.

راهنمای سایز پیراهن مردانه

در هنگام خرید پیراهن مردانه علاوه بر سایز پیرهن مردانه باید به فرم آن هم توجه کنید چرا که در انتخاب سایزی که انتخاب می‌کنید تاثیرگذار است. از لحاظ فرم پیراهن‌های مردانه به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند: Regula Fit و Slim Fit.

اگر فرم بدن شما جز بدن‌های لاغر و باریک است، به‌ احتمال زیاد شما به پیراهن‌های Slim Fit نیاز خواهید داشت. مردان لاغری که تناسب‌اندام دارند و پیراهن‌های اسلیم فیت یا Slim Fit می‌پوشند، بدن آن‌ها فرم مخروطی در اطراف کمر و پهلوها می‌گیرد. در این پیراهن‌ها آستین‌ها در مقایسه با سایر پیراهن‌های مردانه تنگ‌تر شده‌اند.

اگر شما جز دسته افرادی هستند که کمی اضافه‌وزن دارند و بدن دارای حجم بیشتری از چربی است نه عضله، برای شیک‌تر شدن و پوشیدن لباس مناسب با فرم بدن خود، باید از پیراهن‌های مردانه ریگولار فیت یا Regular Fit استفاده کنید.

پیراهن‌های مردانه ریگولار حالت راحتی و کلاسیک دارند در مقایسه با پیراهن‌های مردانه اسلیم و در بدن آزادتر هستند و آستین‌ها هم تنگ نیستند.

سایز پیراهن مردانه

پارامترهایی که برای تعیین سایز پیراهن مردانه باید اندازه‌گیری شوند عبارتند از دور گردن، دور قفسه سینه، طول آستین، دور باسن و دور کمر.

در هنگام اندازه‌گیری دور گردن توجه داشته باشید که متر را کاملاً و محکم به گردن نچسبانید این اندازه قرار است اندازه یقه پیراهن شما باشد. پس حدود یک انگشت بین متر و گردن فاصله قرار دهید و اندازه‌گیری کند.

برای اندازه‌گیری اندازه‌ی آستین حالت ایستاده بایستید و از کسی بخواهید تا از قسمت سرشانه تا مچ دست شما را اندازه‌گیری کند.

سایزبندی تی شرت مردانه

راهنمای سایز پیراهن ایرانی مردانه

سایزبندی پیراهن های مردانه تولید داخل معمولا بر اساس سایزبندی استاندارد جهانی و یا سایزبندی اروپایی انجام می‌گیرد. اگر می‌خواهید از یک برند ایرانی خرید کنید باید مطابق با راهنمای سایز لباس اروپایی یا اینترنشنال سایزتان را تعیین کنید.

راهنمای سایز شلوار مردانه

فرقی نمی‌کند کدام نوع از شلوار مردانه را انتخاب کنید؛ شلوار پارچه‌ای، جین یا کتان. به هر حال شما باید اندازه‌ی بخش‌های مختلف بدن که در تعیین اندازه‌ی شلوار مؤثر است را داشته باشید. این پارامترها عبارتند از دور کمر و قد شلوار.

برای اندازه‌گیری دور کمر، لازم است متر را در گودی طبیعی کمر قرار دهید. از روی جدول چارت سایز خودتان را پیدا کنید. قد داخلی شلوار را هم از محل اتصال وسط شلوار تا پایین آن به دست آورید. ممکن است سایز کمر شما لارج اما سایز قد شلوارتان مدیوم باشد در این صورت باید سایز لارج را خریداری کنید و پاچه‌ی شلوارتان را بدهید خیاطی ترمیم و کوتاه کند.

سایز شلوار مردانه

راهنمای سایز شلوار جین مردانه

بر روی شلوارهای جین مردانه احتمالا عبارت W/L را دیده‌اید. به کار بردن این حروف در سایزبندی برخی برندها به ویژه برای انواع شلوار مردانه به ویژه جین رایج است. W نشان‌دهنده‌ی دور کمر (Waist=W) و L نشان‌دهنده‌ی قد شلوار (Length=L) است. اگر روی تگ شلوار این دو حرف را دیدید، باید بدانید که اعداد نوشته شده برای هر کدام به اینچ است.

اولین عدد از سمت چپ، اندازه‌ی دور کمر و دومین عدد قد شلوار را نشان می‌دهد. اگر روی شلوار جین مردانه‌ی مورد نظر شما نوشته شده است ۳۲/۳۴ عدد ۳۴ نشان‌دهنده‌ی دور کمر به اینچ و عدد ۳۲ نشان‌دهنده‌ی قد شلوار (قد درز داخل شلوار) به اینچ است.

احتمالا تاکنون متوجه تفاوت تگ شلوارهای جین و نحوه‌ی سایزبندی شلوار جین مردانه با شلوارهای دیگر شده‌اید.  جدول زیر سایزبندی شلوارهای جین را نشان می‌دهد و برای این که بتوانید سایز شلوار جین‌تان را مشخص کنید باید اندازه‌گیری هایتان را از سانتی متر به اینچ تبدیل کنید. در سایت های آنلاین می‌توانید این کار را به راحتی انجام دهید.

راهنمای سایز کفش مردانه

در هنگام خرید کفش مردانه علاوه بر سایز پایتان به فرم پا هم توجه کنید. کسانی که انگشت‌های بلندتری دارند باید از کفش‌های کشیده استفاده کنند تا امکان حرکت برای انگشتان پا ایجاد شود، بالعکس کسانی که پاهای پهنی دارند بهتر است از کفش‌های گرد استفاده کنند.

پس از این که با توجه به فرم پایتان کفش مورد نظرتان را انتخاب کردید می‌توانید با اندازه‌گیری طول پایتان سایز پا را تعیین کنید. در هنگام خرید حضوری می‌توانید یک یا دو سایز را تست کنید اما در خرید اینترنتی این امکان وجود ندارد و بهتر است با دقت بیشتری سایز پایتان را اندازه بگیرید. پایتان را به شکل عمودی روی کاغذ بگذارید و دور آن خط بکشید. حالا از بلند‌ترین انگشت که معمولا انگشت شست است تا انتهای پاشنه یک خط اریب بکشید و این خط را اندازه‌‌گیری کنید. با تطابق اندازه‌ی این خط با جدول اندازه‌ها می‌توانید سایز پایتان را تعیین کنید.

سایزبندی پا

این چارت برای برندهای مختلف ممکن است متفاوت باشد و کمی تغییر کند.

راهنمای سایز کفش چرم مردانه

برای انتخاب سایز کفش مردانه چرم هم باید از همان چارت سایز استفاده کنید اما در نظر داشته باشید که کفش چرم به نسبت کفش های کتانی و پارچه‌ای ممکن است دیر تر جا باز کند، بنابراین دقت کنید که کفش انتخابی برایتان تنگ نباشد.

در پایان روز پای شما بزرگتر از صبح است بنابراین بهترین زمان برای اندازه‌گیری سایز پا در ساعات پایانی روز خواهد بود. بعضی از افراد سایز پای چپ و راستشان با هم فرق دارد و شما باید هر دو پا را اندازه بگیرید و بعد و با توجه به سایز پای بزرگ‌تر کفش را انتخاب کنید. در صورتی که سایز پای شما دقیقا برابر اعداد جدول نشد و ما بین دو عدد بود، عدد بزرگ‌تر را به عنوان سایز کف پای خود انتخاب کنید.

راهنمای سایز دستکش مردانه

سایزبندی دستکش مردانه بر اساس طول و و دور انگشتان دست محاسبه می‌شود که در تصویر زیر می‌توانید مشاهده کنید و با اندازه‌گیری طول و عرض، سایز دست خود را پیدا کنید. این سایز از xs  آغاز می‌شود و تا xxl  و بر اساس سانتی‌متر و اینچ محاسبه شده است.

سایز دستکش مردانه

راهنمای سایز کت و شلوار مردانه

اولین قدم برای انتخاب سایز کت و شلوار مردانه این است که مدل کت و شلوارتان را بر اساس فیت بودن تعیین کنید. کت وشلوارهای کلاسیک فیت گزینه‌ی پیشنهادی برای کسانی که ترجیح می‌دهند هنگام پوشیدن کت و شلوار احساس آرامش کنند. این کت و شلوارها ایدئال برای کار، مناسبت‌های خاص و دیگر رویدادهای مهم مانند مهمانی‌های رسمی هستند. کت و شلوارهای کلاسیک در اطراف سینه گشادتر و راحت‌تر هستند.

کت و شلوارهای اسلیم فیت هم ترجیحاً توسط کسانی که در رده‌ی افراد لاغر اندام هستند، استفاده می‌شود. این کت‌وشلوارها برای افراد خیلی لاغر طراحی شده است و ظاهری مدرن به ‌آن‌ها می‌بخشد. پس اگر می‌خواهید ظاهری مدرن داشته باشید، کت و شلوارهای اسلیم فیت مناسب هستند.

عرض شانه، سایز یقه، طول آستین، قد کت، فاق شلوار، دور کمر و قد شلوار پارامترهایی هستند که برای تعیین سایز کت و شلوارتان باید آن‌ها را اندازه‌گیری کنید. هنگام اندازه‌گیری، متر پارچه‌ای باید صاف روی بدن نگه داشته شود، نه با افتادگی یا کشیدگی بیش از حد.

به خاطر داشته باشید که اندازه دقیق سینه کت معمولاً حدود ۵ سانتی‌متر بزرگ‌تر از اندازه‌ی فرد است تا امکان حرکت فراهم شود.

معمولا برندهای مختلف اعم از ایرانی، ترک، اروپایی و…، چارت‌های خودشان را برای اندازه‌گیری سایز کت و شلوار ارائه می‌دهند اما به طور کلی چارت اندازه‌گیری سایز کت و شلوار مطابق جدول زیر است.

راهنمای سایز زیرپوش و شورت مردانه

بر حسب این که چه نوع زیرپوشی را انتخاب می‌کنید (آستین‌دار یا رکابی) و چه نوع شورت مردانه‌ای مد نظر شماست، چارت‌های سایزبندی زیر به شما کمک خواهند کرد.

راهنمای سایز لباس زنانه

در سایزبندی لباس‌های زنانه به علت ویژگی های خاص اندام خانم‌ها مانند بافت سینه و باسن، سایزبندی‌ها با سایزبندی‌های مردانه متفاوت است. خانم‌ها معمولا برعکس آقایان در سایز بالاتنه و پایین‌تنه متفاوت هستند. به همین دلیل بایستی بالاتنه و پایین‌تنه به طور مجزا تعیین سایز شوند. آیتم‌هایی که در تعیین سایز خانم‌ها باید اندازه‌گیری شوند عبارتند از دور سینه، دور کمر، دور باسن و دور ران و قد شلوار در صورت خرید شلوار.

در بخش قبلی مطلب نحوه‌‌ی اندازه‌گیری پارامترهای مختلف مانند دور سینه، دور باسن و… را توضیح دادیم؛ فقط خانم‌ها بهتر است در هنگام اندازه‌گیری دور سینه سوتین بسته باشند.

پس از این که سایز خود را اندازه‌گیری کردید، می‌توانید بسته به نوع برند و کالایی که می‌خواهید خریداری کنید با مراجعه به جدول راهنمای سایز لباس زنانه، سایزتان را مشخص کنید. به عنوان مثال برای خرید پوشاک برندهای ترک باید به سراغ جدول راهنمای سایز لباس زنانه‌ی ترک بروید که معمولا بر اساس سیستم اندازه‌گیری اروپایی مشخص می‌شود.

علاوه بر این روش اندازه‌گیری سایز آنلاین هم روش دیگریست که در اختیار دارید و در بخش پیشین مقاله به آن اشاره کردیم.

راهنمای سایز شلوار زنانه

برای انتخاب شلوار زنانه هرگز به سایزهای نوشته شده پشت شلوار اعتماد نکنید! سایز ۳۶ در یک شلوار ممکن است با سایز ۳۴ یا ۳۸ در شلوارهای دیگر برابر باشد. پس همیشه سراغ راهنمای سایز شلوار بروید. برای انتخب سایز شلوار علاوه بر دور کمر و دور باسن باید قد داخل شلوار (Inseam) و قد بیرون شلوار (Outseam) را هم داشته باشید.

برای محاسبه کردن قد داخلی شلوار باید فاصله‌ی محل اتصال دو پا (خشتک) تا مچ پا را اندازه بگیرید و برای محاسبه‌ی قد بیرونی شلوار باید فاصله‌ی دور کمر تا قوزک پا را اندازه بگیرید. سایز شلوار مردانه بیشتر از سایز شلوار زنانه به قد داخلی آن وابسته است، با این حال دانستن اندازه‌ی داخل شلوار، برای خرید اینترنتی یک کمک بزرگ محسوب می‌شود.

برای به دست آوردن این اندازه کافی است از وسط دو پا تا مچ را اندازه بگیرید. راه آسان‌تر این است که یکی از شلوارهای مناسب‌تان را روی زمین صاف پهن کنید و بعد درز داخلی آن را خیلی ساده اندازه بگیرید.

پس از این که سایزهایتان را اندازه‌گیری کردید، اندازه‌ها را با جدول راهنمای سایز مقایسه کنید. اگر یک برند راهنمای سایز خاص خودش را دارد، از همان راهنما استفاده کنید. در غیر این صورت می‌توانید جدول راهنمای سایز لباس زیر را به عنوان یک راهنمای استاندارد که برای بیشتر برندهای شلوار مناسب است، به کار ببرید.

سایز شلوار زنانه

راهنمای سایز شلوار جین زنانه

همان‌طور که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم روی جین‌های استاندارد معمولاً اعدادی بر حسب اینچ نوشته می‌شود.

  •  برای خانم‌های زیر ۱۵۲ سانتی‌متر، طول شلوار برابر ۲۹ اینچ است.
  •  برای خانم‌های با قد ۱۵۲ تا ۱۶۳ سانتی‌متر، طول شلوار برابر ۳۱ اینچ است.
  • برای خانم‌های با قد ۱۶۴ تا ۱۶۹ سانتی‌متر، طول شلوار برابر ۳۳ اینچ است.
  • برای خانم‌های بالای ۱۷۰ سانتی‌متر، طول شلوار برابر ۳۵ اینچ است.
  •  برای خانم‌های خیلی بلند، طول شلوار ۳۷ اینچ است.

راهنمای سایز کفش زنانه

تفاوت‌های مورفولوژیکی (ریخت‌شناسی) و هندسی بین پاهای مردان و بانوان می‌تواند عامل تعیین‌کننده‌ای در انتخاب سایز کفش باشد. تجزیه و تحلیل‌ها نشان می‌دهند که ناحیه‌ی پاشنه، پنجه، برآمدگی قوزک، فرم انگشتان و به طور کلی تمامی قسمت‌های پای زنان کوچک‌تر از مردان است.

پایتان را به شکل عمودی روی کاغذ بگذارید و دور آن خط بکشید. حالا از بلند‌ترین انگشت که معمولا انگشت شست است تا انتهای پاشنه یک خط اریب بکشید و این خط را اندازه‌‌گیری کنید. با تطابق اندازه‌ی این خط با جدول اندازه‌ها می‌توانید سایز پایتان را تعیین کنید.

راهنمای سایز مانتو  و شومیز زنانه

برای اندازه‌گیری سایز مانتو نخی و ساده و انواع بلوز و شومیز، تنها کافی است تا سرشانه‌ها، دور سینه، زیر سینه و دور باسن را اندازه‌گیری کنید. بعد از به دست آوردن این اعداد، به‌اندازه دو یا چند سانت عددها را بسته به میزانی که می‌خواهید در لباس راحت باشید، گشادتر در نظر بگیرید. گفتنی است که جدول سایزبندی مانتو معمولا بسته به نوع برش و بسته شدن مانتوها می‌تواند متفاوت باشد. به همین دلیل حتما در زمان خرید اینترنتی مانتو (درصورتی که لباس مد نظرتان فری سایز نباشد) به جدول راهنمای سایز لباس توجه داشته باشید.

راهنمای سایز پیراهن زنانه

برای اندازه‌گیری سایز پیراهن زنانه و برای این‌که لباستان کاملا فیت و برازنده‌ی تنتان باشد، باید هم پارامترهای بالاتنه را اندازه‌گیری کنید و هم پارامترهای پایین‌تنه. اگر سایز پایین‌تنه‌تان بزرگ‌تر بود یا سایز بزرگ‌تر را انتخاب می‌کنید، باید پس از خرید لباس را به خیاط بدهید تا برایتان ترمیم کند.

راهنمای سایز سوتین زنانه

برای انتخاب سایز سوتین مناسب داشتن دو سایز ضروری است: سایز دور سینه و سایز زیر سینه. این سایزها را می‌توانید به اینچ یا به سانتی‌متر یادداشت کنید، اما سیستم سایزبندی سوتین معمولا به اینچ است. برای اندازه‌گیری سایز سوتین مراحلی که در ادامه گفته می‌شود را انجام دهید.

  • یک سوتین مناسب که در آن احساس راحتی دارید بپوشید و پس از آن دقیقا مماس با خط زیرین سوتین و روی قفسه‌ی سینه متر را بچرخانید و اندازه بگیرید. مطمئن شوید که متر بدون هیچ پیچیدگی دور سینه قرار گرفته است.
  • در مرحله‌ی بعدی باید کاپ سینه (دور سینه) را اندازه بگیرید؛ این کار را هم باید در حالی که سوتین پوشیده‌اید انجام دهید. از بزرگ‌ترین بخش سینه اندازه‌گیری را انجام دهید، کافی است متر را در جایی که نوک سینه قرار دارد بچرخانید. باز هم مطمئن شوید که متر در تمام دور سینه، صاف قرار گرفته و هیچ پیچ خورگی یا کشیدگی وجود ندارد.
  • وقتی اندازه‌ی دور سینه و زیر سینه را یادداشت کردید، نوبت محاسبه کردن اندازه‌ی کاپ سینه است. سایز کاپ سوتین با حروف از A تا G مشخص می‌شود.
    فرمول محاسبه کردن کاپ سوتین به این صورت است: اندازه‌ی دور سینه – اندازه‌ی زیر سینه = اندازه‌ی کاپ سوتین
    به عنوان مثال اندازه‌ی کاپ سینه: ۳۷ اینچ – اندازه‌ی زیر سینه: ۳۴ اینچ = اندازه‌ی کاپ سوتین ۳ اینچ (معادل کاپ C)

جدول سایزبندی کاپ سوتین مطابق جدول زیر است:

سایز کاپ سوتین

برای اندازه گیری دور سینه هم باید اندازه‌گیری‌هایتان به سانتی‌متر یا متر را با جدول زیر مقایسه کنید. این راهنمای سایز لباس معمولا با سایز اروپایی و سایز انگلیسی ارائه می‌شود. در ایران بیشتر سایز اروپایی بیشتر رایج است و سایز رایج سوتین به اروپایی بین ۶۵ تا ۸۵ است. جدول سایزبندی کاپ سوتین مطابق جدول زیر است:

سایز دور سوتین

راهنمای سایز بلوز و تی‌شرت زنانه

سایزبندی تی‌شرت در زنان کمی با سایزبندی تی‌شرت مردان متفاوت است چون ساختار بدنی این دو با یکدیگر دارای تفاوت‌هایی است و زنان اندامی ظریف‌تر دارند و بیشتر به البسه و پوشاک جذب علاقه نشان می‌دهند. بر این اساس بیشترین تفاوت در اندازه‌ی تی‌شرت مردان با زنان در اندازه‌ی دور کمر تی‌شرت خلاصه می‌شود و در جدول سایزبندی تی‌شرت زنانه نیز برای دست‌یابی به تی‌شرت اندازه‌ی زنان فقط اندازه‌های دور کمر و دور سینه لحاظ می شود که طبق جدول زیر است:

راهنمای سایز تیشرت

راهنمای سایز پالتو و کاپشن زنانه

ابتدا دور سینه و باسن خود را با متر یا نوار اندازه بگیرید، حالا به چارت سایز کاپشن، پالتو، بارانی و کت زنانه نگاه کنید و اندازه‌های خود را تطبیق دهید. بسته به برند و تولیدی که از آن خرید می‌کنید ممکن است چارت سایز متفاوت باشد اما این جدول راهنمای سایز لباس به طور کلی ممکن است برایتان مفید باشد. اگر اندازه‌گیری‌های شما بین دو سایز لباس باشد، همیشه سایز لباس بزرگ‌تر را انتخاب کنید.

راهنمای سایز کاپشن زنانه

راهنمای سایز جوراب و جوراب شلواری زنانه

بسیاری از  جوراب‌ها و جوراب‌شلواری‌ها فری‌سایز هستند، ولی بعضی‌هایشان در حد small و medium و large حق انتخاب دارند.

گرچه اصولا جوراب و جوراب شلواری لباسی فری سایز به حساب می آید و معمولا به سایز آن دقت نمی‌کنیم اما گاهی توجه به همین مسئله کمک می‌کند تا عمر جوراب شلواری ما بیشتر شود. بعضی از انواع آن هم بر اساس حدود اندازه‌ی کف پا (مثلا ۳۴ تا ۳۸ یک سایز است) سایزبندی دارند. این جدول سایزبندی جوراب و جوراب شلواری زنانه می‌تواند شما را در انتخاب سایز مورد نظرتان راهنمایی کند.

راهنمای سایز جوراب شلواری

در انتخاب جوراب شلواری به سایز کمر و شکم هم باید دقت کنید؛ جوراب‌شلواری‌ها ممکن است دوفاق، سه‌فاق و چهارفاق باشند. چهارفاق هم دو خط جلو و دو خط پشت دارد و برای کسانی مناسب است که شکم بزرگتری دارند.

راهنمای سایز دستکش زنانه

ابتدا شما باید از دست غالب خود استفاده کنید، اگر راست دست هستید از راست و اگر چپ دست هستید از چپ استفاده کنید. دور کف دست از ابتدای انگشتان خود را با متر یا نوار اندازه بگیرید. جهت انتخاب مناسب‌ترین سایز دستکش زنانه با توجه به اندازه‌ی کف دستتان، به چارت زیر مراجعه کنید.

سایز دستکش

و در آخر

در این مطلب هر چه که باید درباره‌ی انتخاب سایز لباس و اندازه‌گیری سایزهایتان بدانید را برایتان توضیح دادیم. به خاطر داشته باشید که برای یک خرید موفق و بهینه بهتر است حتما قبل از خرید سایزهایتان را به دقت اندازه‌گیری کنید و پس از آن با استفاده از راهنمای سایز لباس، سایزهای خودتان را تعیین کنید. نکته‌ی دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که سایز لباس مردانه و زنانه را با توجه به برند و سیستم اندازه‌گیری رایج آن برند تعیین کنید.

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت گذاری شده اند.