۱۵ ترفند برای داشتن ناخنهای طبیعی و مقاوم
شاید بتوان گفت که یکی از تاثیرات مثبت فضای مجازی این باشد که مردم سعی میکنند تا بیشتر به سلامت خود اهمیت دهند. احتمالا برای شما هم پیش آمده است که با دیدن ویدیوهای انگیزشی یا ویدیو روتینهای مراقبت از پوست سلبریتیها، تحریک شوید تا بیشتر به پوست، مو و ناخنهایتان رسیدگی کنید.
این بار بحث ما در مورد ناخنهاست؛ حتما شما هم موافق خواهید بود اگر بگویم ناخنها تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی دستان ما میگذارند. اگر دنیای کاشت ناخن و ژلیش را کنار گذاشتهاید اما ناخنهایتان پوسته پوسته میشوند یا به طور عجیبی میشکنند، ناراحتی شما قابل درک است.
ناخنهای قوی و سالم میتوانند نشانهای از سلامتی باشند؛ اما گاهی اوقات ناخنهایمان آنطور که ما میخواهیم قوی و محکم نیستند. خبر خوب این است که ما همیشه میتوانیم با کمی اراده و پشتکار، در سبک زندگی و عاداتمان کمی تغییر ایجاد کنیم تا به چیزی که میخواهیم برسیم؛ این موضوع در مورد سلامت ناخنها نیز صدق میکند.
در این مقاله از مجلهی دیجیاستایل قصد داریم شما را با چند نکته و ترفند آشنا کنیم تا بتوانید ناخنهای طبیعیتان را سالمتر و قویتر کنید؛ پس با ما همراه باشید.
چه مواردی باعث ناسالم شدن ناخنها میشوند؟
سلامت ضعیف میتواند باعث رشد غیرطبیعی ناخنها شود. برخی از علائم و مشکلاتی که در اثر ناسالم بودن ناخنها به وجود میآید عبارتاند از:
- تغییر رنگ ناخنها
- تغییر در ضخامت یا فرم ناخنها
- جدا شدن ناخن از پوست اطراف
- خونریزی
- تورم یا درد در قسمت اطراف ناخن
- رشد خیلی کم و آهسته
البته باید بدانید که افزایش سن باعث کندتر شدن رشد ناخنها میشود، اما در بسیاری مواقع رشد آهستهی ناخنها ناشی از کمبود مواد غذایی و ویتامینهای ضروری بدن است.
هورمونها نیز نقش اساسی در رشد ناخنها دارند؛ رشد ناخن در افراد جوانتر و خانمهای باردار نسبت به افراد دیگر سریعتر است. در بزرگسالان سالم، ناخن دست به طور متوسط ۳.۵ میلیمتر در ماه رشد میکند.
۱. بیوتین را فراموش نکنید
بیوتین (که همچنین به عنوان ویتامین H و ویتامین B7 هم شناخته میشود)، یکی از ویتامینهای گروه B است که اهمیت زیادی در سلامت بدن دارد. از آنجایی که این ویتامین محلول در آب است، در بدن ذخیره نمیشود؛ بنابراین باید مطمئن شوید که به طور روزانه مکمل (قرص ویتامین) آن را مصرف میکنید.
بیوتین میتواند به تقویت مو و ناخن کمک کند و همچنین باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن شما هم میشود. بیوتین در غذاهایی مانند ماهی، تخممرغ پخته شده، حبوبات، آجیل، موز، قارچ، گل کلم و غلات پیدا میشود و برای تامین نیاز بدنتان میتوانید این غذاها را نیز در رژیم غذاییتان قرار دهید یا اینکه مکمل آن را مصرف کنید؛ البته قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که مصرف آن برای شما ضرری ندارد.
۲. تماس با آب را به حداقل برسانید
خیس کردن بیش از حد ناخنها باعث ضعیفتر و شکنندهتر شدن آنها میشود؛ بنابراین بهتر است تا در هنگام ظرف شستن حتما از دستکش استفاده کنید. البته غیرممکن است که همیشه از زیر آب بردن دستانتان دوری کنید، اما بهتر است تا حداقل برای یک دورهی چند ماهه بیشتر به این موضوع توجه داشته باشید تا ناخنهایتان قویتر شوند.
۳. هیدراته بمانید
این مورد را به طور حتم در تمامی مقالههای سلامتی مشاهده میکنید. نوشیدن آب کافی برای سلامتی ضروری است و سلامت ناخن نیز از این قاعده مستثنی نیست. بدون آب کافی، ناخنها ضعیف شده و به راحتی میشکنند و پوسته پوسته میشوند. نوشیدن آب کافی در طول روز به ناخنها کمک میکند تا رطوبت را حفظ کنند و قویتر شوند.
۴. به رژیم غذایی خود توجه کنید
اطمینان حاصل کنید که یک رژیم غذایی سالم و متنوع دارید که تمامی مواد ضروری بدن را شامل میشود. همچنین بهتر است برای تامین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان، قرص مولتیویتامین مناسبی را (به توصیهی پزشک) مصرف کنید. رژیم غذایی نامناسب بر سلامت کل بدن از جمله ناخنها، تاثیر بسیار زیادی میگذارد.
۵. مراقب محصولاتی که استفاده میکنید باشید
بسیاری از لاکها یا محصولات مراقبت از ناخن حاوی مواد شیمیایی خشن هستند که در واقع میتوانند ناخنهایتان را ضعیفتر کنند. از لاکپاکنهای حاوی استون کاملا دوری کنید، زیرا این مواد باعث تخریب ناخنهایتان خواهد شد. در هنگام خرید، حتما خودتان ترکیبات محصول را با دقت بررسی کنید تا از بیخطر بودن آن مطمئن شوید.
۶. از روغن کوتیکول استفاده کنید
به گفتهی Ama Quashie (یکی از مانیکوریستهای باتجربه)، راز رشد بهتر ناخنها، آبرسانی کردن آنهاست. همانطور که در موارد قبلی گفتیم، هیدراته بودن در سلامت ناخنها تاثیر بسیار زیادی میگذارد.
یک روش دیگر برای آبرسانی کردن ناخنها، استفاده از روغن کوتیکول است. فرقی نمیکند که در تلاش برای قویتر کردن ناخنهایتان باشید یا بخواهید ناخنهایتان را بلند کنید؛ در هر صورت استفاده از روغن کوتیکول باعث بهتر شدن سلامت و ظاهر ناخنهایتان خواهد شد. پیشنهاد میکنیم تا بیخیال روغنهای گرانقیمت شوید و از روغنهای ارگانیک مانند روغن جوجوبا استفاده کنید.
۷. در صورت امکان، از ژلیش کردن ناخنهایتان خودداری کنید
در حالی که ممکن است بارها شنیده باشید ژلیش ناخن به استحکام بیشتر آنها کمک خواهد کرد، باید بگوییم که این حرف فقط یک تبلیغ است!
زمانی که شما ناخنهایتان را ژلیش میکنید، در واقع شما با هر بار مانیکور کردن و تراشیدن سطح روی ناخنتان، آنها را نازکتر میکنید و باعث میشوید تا در طولانی مدت ناخنهایتان ضعیفتر شوند و سریعتر بشکنند؛ بنابراین بهتر است تا این کار را به طور مداوم انجام ندهید.
۸. به ناخنهایتان کمی استراحت بدهید
بله، درست است که لاک زدن باعث زیباتر شدن ناخنها میشود، اما اگر جز دسته افرادی باشید که به طور دائم لاک میزنید و آن را پاک میکنید، مطمئنا با آثار آن هم از جمله زرد شدن ناخن، شکسته شدن آن یا فرورفتگی در سطح ناخن آشنایی دارید. اکنون پیشنهاد ما به شما این است تا برای مدتی به ناخنهایتان استراحت دهید و اجازهی ترمیم را به آنها بدهید تا بتوانند دوباره مقاومت خود را پیدا کنند.
۹. در استفاده از ضدعفونی کننده زیادهروی نکنید
یکی از عاداتی که دورهی کرونا برای ما به جا گذاشته، استفاده از الکل و ضدعفونی کنندهی دست است. استفادهی مداوم از این محصولات باعث خشک و شکننده شدن ناخنها میشود. بهتر است در استفاده از الکل و ضدعفونی کننده زیادهروی نکنید و برای مصرف، آنها را روی ناخنهایتان نمالید. همچنین بعد از استفاده میتوانید از مقداری مرطوب کنندهی دست استفاده کنید تا ناخنهایتان خشک نشوند.
۱۰. از ناخنهایتان استفادهی ابزاری نکنید!
سعی کنید از ناخنهایتان استفادهی ابزاری نکنید؛ مثلا برای باز کردن در نوشابه از انگشتانتان کمک بگیرید. استفاده از ناخن به عنوان ابزار باعث ترک و شکستن ناخن شما خواهد شد؛ بنابراین به این موضوع توجه زیادی داشته باشید.
۱۱. ناخنهایتان را کوتاه نگه دارید
احتمال اینکه ناخنهای بلند به جایی گیر کنند یا بشکنند، خیلی زیاد است. ناخنهای کوتاه کمتر در معرض شکستگی و ترک خوردن هستند؛ بنابراین بهتر است برای محافظت از ناخنهایتان آنها را کوتاه نگه دارید و با سوهان لبههای آن را به آرامی مرتب کنید.
۱۲. نحوهی سوهان زدنتان را تغییر دهید
سوهان زدن ناخنها در یک حرکت رفت و برگشتی مداوم مانند اره میتواند باعث ضعیف شدن آنها شود. سوهانهایی که دندانههای زبر دارند خطر ترک خوردگی ناخنها را افزایش میدهند؛ برای صاف کردن لبههای ناخن از یک سوهان نرم استفاده کنید و سعی کنید از ضربات بلند و سریع، اما ملایم استفاده کنید.
اگر ناخنهایتان هم اندازه نیستند، در ابتدا آنها را کوتاه کنید تا با هم برابر شوند؛ سپس از گوشهی بیرونی یک سمت ناخن شروع کنید و به سمت وسط سوهان بکشید. سپس گوشهی سمت مخالف را انجام دهید.
۱۳. از محصولات پاک کننده با احتیاط استفاده کنید
اگر از محصولات شیمیایی و اسیدی برای تمیز کردن خانه استفاده میکنید، حتما از دستکش استفاده کنید. این محصولات آسیب بسیار زیادی به ناخنها و همچنین پوست دست وارد میکنند و استفاده از دستکش از این اتفاق جلوگیری خواهد کرد.
۱۴. به شامپوی خود نگاه دقیقتری بیندازید
اگر شامپوی شما حاوی مواد مضر مانند سولفات است یا از بین برندهی چربی پوست است (شامپوهای مخصوص موهای چرب)، ممکن است یکی از مواردی باشد که باعث ضعیف و شکننده شدن ناخنهای شما میشود. سعی کنید شامپوی خود را هر چند هفته عوض کنید تا ببینید آیا تفاوتی ایجاد میشود یا خیر.
۱۵. با یک دکتر مشورت کنید
اگر برای مدتی است که راههای مراقبتی زیادی را امتحان میکنید اما هیچ نتیجهای نمیگیرید، بهتر است تا با یک متخصص پوست صحبت کنید. آنها میتوانند در مورد وضعیت سلامتیتان به شما مشاوره بدهند و در نهایت یک درمان مناسب برای تقویت ناخنهایتان به شما پیشنهاد بدهند.
در نهایت اینکه
هیچ کاری نشدنی نیست. ناخنها تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی دستان شما میگذارند و بدون شک داشتن ناخنی سالم و در عین حال طبیعی، احساس بسیار لذتبخشی برای شما خواهد داشت. علاوه بر این، داشتن ناخنی سالم و قوی بازتابی از سلامت شما است.
سعی کنید برای یک دورهی مشخص (مثلا ۳ یا ۶ ماه) مراقبتهای لازم را انجام دهید و رژیم غذایی مناسبی برای خود در نظر بگیرید؛ در نهایت اگر هیچ نتیجهای مشاهده نکردید، به یک متخصص پوست مراجعه کنید و در مورد شرایطتان با او مشورت کنید.
منابع: Healthline, Prevention